Prehrambena kompanija propada: Police prazne

Izvor: B92, 10.Okt.2023, 08:27

Prehrambena kompanija propada: Police prazne

Renomirani proizvođač dečje hrane Innfood je još jedna nemačka prehrambena kompanija koja je podnela zahtev za stečaj.

Kako bi se izbeglo više praznih polica u supermarketima, kompanija očajnički traži pomoć investitora.

Naime, Innfood je leta ove godine pokrenuo stečaj i od tada se kompanija bori za opstanak. Kao proizvođač privatne robne marke za maloprodajnog trgovačkog diva Edeku, između ostalih, stečaj bi takođe mogao da utiče na mnoge potrošače.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Od oktobra traje stečajni postupak. Potrebna je hitna finansijska injekcija kako bi se osigurala budućnost kompanije. Međutim, prema rečima Džohena Vagnera iz advokatske kompanije Wagner-Lehner, već su vođeni razgovori s mogućim investitorima, izvestio je "Lebensmittelzeitung", a prenosi Feniks magazin.

Ipak, Vagner je bio optimističan i uveren je da će se naći neko ko će kompaniju preuzeti "u celosti ili delimično".

Problemi koji su Innfood doveli u ovu tešku poziciju su višestruki. S jedne strane, viši troškovi jedan su od razloga finansijskih poteškoća kompanije. Velike investicije su previše opteretile firmu i u na kraju je učinile insolventnom.

Osim toga, bavarska kompanije pokušala je da proširi svoje područje poslovanja ulaskom u kulinarski biznis s umacima i supama, koji je planiran kao drugi stepen. Ovi novi proizvodi trebalo je da se pojave na tržištu već 2023, ali je plan odložen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Renomirana prehrambena kompanija propada! Očajnički traže pomoć investitora, pokrenuli i stečaj

Izvor: Blic, 10.Okt.2023

Renomirani proizvođač dečje hrane Innfood je još jedna nemačka prehrambena kompanija koja je podnela zahtev za stečaj. Kako bi se izbeglo više praznih polica u supermarketima, kompanija očajnički traži pomoć investitora.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.