Izvor: Danas, 28.Jan.2015, 00:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preduzeće „Vojin Popović“ prodaje se upola cene?

Novi Pazar - Za nekoliko dana Agencija za privatizaciju trebalo bi da saopšti da li je novopazarsko preduzeće „Vojin Popović“, konačno, dobilo novog vlasnika. Naime, u ponedeljak je održano javno otvaranje ponuda. U Agenciji za privatizaciju, za sada, može da se dobije samo informacija da je jedina ponuda za kupovinu stigla od konzorcijuma u kojem su preduzeće „M. N. Petrol company“ iz Novog Pazara i Kenan Gunaj.

Nije poznato i koliko je ovaj konzorcijum ponudio za >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << kupovinu ovog nekadašnjeg novopazarskog giganta, ali je sigurno da su ponudili „manje od polovine procenjene vrednosti, odnosno manje od 222 miliona dinara, pa će konačnu ponudu o prihvatanju ponude dati odbor poverilaca preduzeća u narednih par dana“.

Preduzeće „M. N. Petrol company“ vlasništvo je Murata i Nedžada Dragolovčanina. Nedžad Dragolovčanin je predsednik Upravnog odbora FK Novi Pazar i njegov najveći finansijer. Ime Kenana Gunaja ovdašnjoj javnosti je nepoznato.

Preduzeće „Vojin Popović“ u svom sastavu ima zavisna preduzeća: Domaća radinost, Ribnjak, Trgovina i Klanica. U stečaju je od oktobra 2005. godine, a bez posla je ostalo blizu 300 radnika. Stečaj je proglašen zbog duga od 100.000 evra, koji je prema dobavljačima imala Domaća radinost i od tada se tvrdi da je stečaj montiran. Imovina ovog preduzeća je nekoliko puta procenjivana. Bivši zaposleni tvrde da ono što preduzeće ima vredi 50 miliona evra i da je cena po kojoj se nudi novim vlasnicima nerealna. Prethodnih godina nekoliko puta su raspisivani tenderi za prodaju, koji su propadali jer zainteresovanih nije bilo.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.