Predstoji još neizvesnosti

Izvor: S media, 22.Nov.2011, 08:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstoji još neizvesnosti

admiralmarkets.rs/sites/admiralmarkets.rs/files/image/LUCIJA%20slike/Berze/Amerika/traiders%201.jpg" alt="Predstoji još neizvesnosti]Na Wall Streetu u toku ove nedelje predstoji još neizvesnosti jer progresivno širenje dužničke krize u Evropi ne dozvoljava investitorima da se opuste, a s obzirom da će zbog praznika promet biti slab, očekuju se mnogo oscilacija cena deonica.

Dow Jones je u toku prošle nedelje pao za 2,9 odsto, S&P 500 u minusu 3,8 odsto, a Nasdaq je smanjio >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << svoju vrednost za 4 odsto.

Do oštrog pada cena akcija je došlo zbog straha ulagača od širenja dužničke krize u evrozoni, jer smena vlada u Italiji i Grčkoj nisu dovoljan razlog za tržišta, da se situacija kreće na bolje.

U toku poslednjih dana pažnju ulagača privlače obveznice Nemačke, koje su se dosad smatrale najsigurnijima utočištem za kapital, kao i američke.

U sredu u ponoć ističe rok do kojeg bi 12-člani savet Kongresa, u kojem su predstavnici republikanaca i demokrata, trebao da postigne dogovor o smanjenju rashoda i povećanju poreza kako bi se srezao veliki budžetski deficit SAD-a. U slučaju da se dogovor ne postigne, automatski bi nastupilo smanjenje niza budžetskih stavki, što bi moglo da našteti slabom oporavku američke privrede.

Ove nedelje će u centru pažnje ulagača biti izveštaj o BDP-a SAD-a u trećem kvartalu, narudžbinama trajnih proizvoda, kao i prodaji kuća.

U četvrtak se na Wall Streetu ne radi zbog Dana zahvalnosti.

претходна: Strah od pogoršanja stanja u EU

следећа: Nedelja počela padom cena

\n\nwww.admiralmarkets.rs

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.