Predstavništvo beloruske komore u Srbiji

Izvor: S media, 29.Sep.2009, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavništvo beloruske komore u Srbiji

Trgovinsko-industrijska komora Belorusije otvorila svoje predstavništvo u Beogradu.

Predsednik te komore Vasilij Vasiljevič Romanov je prilikom otvaranja izrazio nadu da će, zahvaljujući i tom prestvaništvu, za tri godine robna razmena Srbije i Belorusije dostići pola milijarde evra.

Prema njegovim rečima, to je realno i izvodljivo, jer su privrede dve zemlje kompatibilne.

Ministar trgovine Belorusije Sergej Valentinovič Čekanov ocenio je da otvaranje >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << predstavništva beloruske komore predstavlja nastavak intenziviranja privredne saradnje dve zemlje.

Čekanov je naveo da se robna razmena Srbije i Belorusije stalno povećava, jer je za poslednjih šest godina porasla tri puta i dodao kako smatra da je 2009. godina prelomna u razvoju privrednih odnosa dve zemlje.

Potpredsednik Privredne komore Srbije Mihailo Vesović rekao je da će otvaranje predstavništva beloruske komore olakšati privrednicima iz te zemlje pristup srpskom tržištu.

Istakao je i da će PKS pomoći rad tog predstavništva i izrazio nadu da će se trgovina izmedju dve zemlje povećati, bez obzira na svetsku ekonomsku krizu.

Za predstavnika beloruske Trgovinsko-industrijske komore u Beogradu imenovan je Dragomir Karić.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.