Predstavnici Inicijative Ne da(vi)mo Beograd čekali Sinišu Malog

Izvor: SEEbiz.eu, 06.Mar.2017, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavnici Inicijative Ne da(vi)mo Beograd čekali Sinišu Malog

BEOGRAD - Predstavnici Inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" jutros su na ulazu Skupštine grada Beograda napravili "živi lanac" želeći da dočekaju gradonačelnika Beograda Sinišu Malog, ali se on nije pojavio.

Oko 30 aktivista Inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" seli su na stepenište ispred glavnog ulaza Skupštine grada u 7.00 i čekali gradonačelnika do 8.15, a skup koji je protekao mirno i bez incidenata obezbedjivala je policija.

Predstavnik inicijative Dobrica >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << Veselinović rekao je da su se aktivisti okupili da bi videli kada će gradonačelnik Siniša Mali da dodje na posao, pošto on već duže vreme izbegava gradjane, novinare i "ponaša se kao pravi fantom".

"Mi smo ovim nenasilnim činom želeli da pokažemo da mi gradjani Beograda branimo ovaj grad i njegove institucije od nasilnika na vlasti", rekao je Veselinović.

Veselinović je agenciji Beta rekao da će taj vid otpora biti nastavljen sve dok odgovorni za projekat Beograd na vodi i rušenje u Hercegovačkoj ulici u Beogradu i brojna druga kršenja zakona i propisa ne budu odgovarali za ono što su učinili.

Prema njegovim rečima organizatori protesta nisu ni očekivali da se gradonačelnik pojavi pred njima, jer kako je istakao, "ne sme da pogleda istini u oči".

"On (gradonačelnik) dobro zna šta je uradio i gradjani znaju šta je uradio i policija i tužilaštvo i samo je pitanje trenutka kada će završiti iza rešetaka", rekao je Veselinović.

On je naveo i da Inicijativa neće odustati od masovnih protesta jer ne žele da pristanu na "laži, ucene, nasilje i bahaćenje vlasti".

"Protesti će biti sve masovniji. To je talas koji se ne može zaustaviti", istakao je Veselinović.

Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd" u proteklih nekoliko meseci organizovala je više akcija i protesta zbog rušenja objekata u beogradskom naselju Savamala. Oni traže ostavku gradonačelnika i kažnjavanje odgovornih.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u junu prošle godine da iza tog rušenja stoje najviši organi gradske vlasti.

Objekte koji se nalaze na delu parcele planirane za projekat "Beograd na vodi" porušila je grupa ljudi maskiranih "fantomkama" u noći posle parlamentarnih izbora 24. i 25. aprila 2016. godine.

Gradjani su te noći pozivali policiju i prijavljivali da ih nepoznate osobe maltretiraju i da im oduzimaju mobilne telefone, ali policija nije izašla ni na jedan poziv.

Sa rušenjem tih objekata gradonačelnika Sinišu Malog nedavno je povezala njegova bivša supruga Marija Mali.

Ona je rekla da joj je bivši suprug ispričao da je organizovao rušenje "nekih kolibica" u Hercegovačkoj ulici u beogradskoj Savamali, uz navode da je morao da otkloni smetnje u izgradnji projekta "Beograd na vodi".

Od kako je ta izjava objavljena pozive za dogadjaje kojima prisustvuje gradonačelnik Mali, prestale su da dobijaju pojedine beogradske redakcije, a kako iz Inicijative navode pitanja mogu da postavljaju samo "podobni novinari".

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.