Izvor: B92, 26.Apr.2023, 20:12

Predstavljeno robotsko protivterorističko vozilo MV-3 Hystrix FOTO

U prostorima kompanije Dok-Ing u Zagrebu predstavljeno je robotsko protivterorističko vozilo MV-3 Hystrix.

MV-3 Hystrix je multifunkcionalna mašina namenjena upotrebi u specijalnim, interventnim, protiveksplozivnim i antiterorističkim jedinicama policije i vojske.

Vozilo ima kamere, senzore, može da pomera prepreke, efikasno je u rešavanju kriznih situacija u unutrašnjosti velikih zgrada poput šoping centara.

Ovaj Dok-Ingov sistem zamišljen je za korišćenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u borbi protiv terorizma, za rešavanje kriznih situacija poput talačkih kriza ili terorističkih napada. I to pre svega u zatvorenim prostorima, piše Večernji list.

Sistem je, kao i dosadašnje Dok-Ingove mašine, sličan transformeru. Sistem je namenjen korišćenju sa ili bez taktičkog tima, dakle njime se može upravljati i s daljine čime se izbegava izlaganje specijalnih timova opasnostima.

Opremljen je naprednim videosistemom od devet kamera, ima dva LCD monitora, može da uklanja prepreke, detektuje opasne gasove, nosi dodatnu opremu za tim koji se štiti balističkom zaštitom koja ima i vatrene točkove...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.