Predstavljeno novo oružje: Antibalističke rakete Arman i PVO sistem Azarakš

Izvor: B92, 17.Feb.2024, 12:31

Predstavljeno novo oružje: Antibalističke rakete "Arman" i PVO sistem "Azarakš"

Iran je danas predstavio novo oružje.

Predstavljen je sistem antibalističkih raketa Arman lokalne proizvodnje i sistem protivvazdušne odbrane na malim visinama Azarakš, javila je iranska zvanična novinska agencija IRNA.

Ceremonija predstavljanja nova dva sistema održana je u prisustvu iranskog ministra odbrane Mohameda Reze Aštijanija, preneo je Rojters.

Ulaskom novih sistema u odbrambenu mrežu zemlje, sposobnost protivvazdušne odbrane Islamske Republike >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Iran će značajno porasti, objavila je IRNA.

Agencija je prenela da raketni sistem Arman "može istovremeno da reaguje na šest ciljeva na udaljenosti od 120 do 180 kilometara", dok raketni sistem Azarakš "može da identifikuje i uništi mete... do 50 kilometara sa četiri rakete u pripravnosti".

Iran je u junu predstavio, kako su zvaničnici opisali, svoju prvu hipersoničnu balističku raketu domaće proizvodnje, po imenu Fatah, sa dometom od 1.400 kilometara. (Kraj) ir/sn

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.