Predstavljena platna kartica sa senzorom otiska prsta

Izvor: N1 televizija, 20.Apr.2017, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavljena platna kartica sa senzorom otiska prsta

Mastercard je predstavio platnu karticu koja sadrži senzor za otisak prsta.

Tehnologija funkcioniše na isti način kao za plaćanja preko mobilnog telefona, a to znači da korisnici moraju da postave prst na senzor kada žele da izvrše kupovinu, prenosi BBC.

Stručnjaci za bezbednost su rekli da iako korišćenje otiska prsta nije neranjiv sistem, koristan je za biometrijsku tehnologiju.

Mastercard introduces biometric card with fingerprint scanner https://t.co/xMzrAt8Cvepic.twitter.com/EAYd3EQQP6
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
Direktorka bezbednosnog sektora kompanije Mastercard Ajal Bala je izjavila da tehnologija otiska prsta može da "dodatno obezbedi korisnike, jer to nije nešto što može da se iskopira ili ukrade".

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

PIN kodovi odlaze u prošlost: Stižu kartice sa skenerom za otisak prsta (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 21.Apr.2017, 10:49

Kompanija Mastercard testira platnu karticu sa senzorom za otisak prsta pa će korisnici, umesto unošenja PIN koda, transakcije potvrditi dodirom prsta po kartici...Ove kartice će biti mnogo sigurnije za korišćenje od aktuelnih koje kao potvrdu identiteta koriste PIN kod. Naime, ako neko ukrade...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.