Predsjednik opštine Herceg Novi iz medija saznao da je prodata autobuska stanica

Izvor: SEEbiz.eu, 19.Nov.2017, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsjednik opštine Herceg Novi iz medija saznao da je prodata autobuska stanica

HERCEG NOVI - Za prodaju glavne Autobuske stanice, koja je do prije par dana bila u vlasništvu Vektra Boke, hercegnovska lokalna uprava saznala je iz medija.Kako je radiju Jadran kazao prvi čovjek Herceg Novog o prodaji ih niko nije formalno obavijestio.

U prethodnom periodu Opština je namjeravala kompenzacijom, odnosno aranžmanom sa Vektra Bokom, da otkupi Autobusku stanicu, zbog velikih dugovanja koje to preduzeće ima prema Opštini.

Lokalna uprava je, kako objašnjava >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << Stevan Katić, na prvoj licitaciji iskazala interesovanje, međutim postojala je zakonska prepreka da se pojavi kao kupac.

“Tražile su se zatvorene ponude koje je trebalo dostaviti, a mi smo na Skupštini opštine morali da donesemo Odluku o pribavljanju imovine i da jasno naznačimo cijenu koju bi Opština ponudila. Tako da bi bilo deplasirano da smo izašli unaprijed sa iznosom već poznatim ostalim kupcima. Zato smo od te namjere odustali“, kaže Katić.

U tom momentu u Opštini nijesu razmišljali da treba da ostane postojeća lokacija Autobuske stanice, jer su njeni kapaciteti prevazišli potrebe grada.

“Namjeravamo da pravimo novu Autobusku stanicu, a za staru smo planirali da ostane kao stajalište za turističke autobuse. Održali smo do sada dosta sastanaka oko lokacije nove stanice, koju hoćemo i želimo da gradimo. Nastojaćemo da već u sljedećoj godini sagradimo stanicu“, obećava Katić.

Stručni saradnici u izradi planskih dokumenata za grad predložili su tri lokacije.

„Jedna je na Solilima u Igalu, druga na Šištetu koja je i ranije bila prepoznata kao lokacija za stanicu i treća u Meljinama, odnosno parcela Jabučnjak koja je u privatnom vlasništvu. Sad smo na prekretnici da odlučimo koja će to lokacija biti“, kaže Katić.

Sve bi trebalo da bude preciznije definisano u procesu donošenja PUP-a koji je poslat na saglasnost nadležnom Ministarstvu, kada bi trebalo da bude utvrđena lokacija, a sredstva za izgradnju obezbijediće lokalna uprava.

Podsjetimo, autobuska stanica u Herceg Novom prodata je za 370.000 eura privatnoj kompaniji “Pejović”.

Predsjednik odbora direktora Vektra Boke, u čijem je vlasništvu bila Autobuska stanica, Milić Popović kazao je ranije za Dnevne novine, da je prodaja objavljena na osnovu javnog oglasa.“Autobuska stanica je prodata, putem javnog konkursa, drugoplasiranoj kompaniji, a procedura je sprovedena u skladu sa Planom reorganizacije Vektra Boke”, rekao je Popović, dodajući da su na oglas za prodaju pristigle svega dvije ponude.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.