Predsednik Metropola na skupštini akcionara

Izvor: Politika, 04.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik "Metropola" na skupštini akcionara

Na dnevnom redu izbor Skupštine "Putnika", Upravnog odbora i internog revizora

Većinski vlasnik "Putnika" kompanija "Aciona investments" saopštila je juče da će na vanrednoj sednici Skupštine akcionara tog turističkog preduzeća, zakazanoj za 16. maj, prisustvovati i predsednik moskovske kompanije "Metropol" – Mihail Slipenčuk.
"Održavanje sednice Skupštine, kao i ponovno i konačno legitimisanje kompanije 'Metropol' pred zaposlenima i javnošću Srbije, otkloniće >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << svaku nedoumicu i spekulacije koje su se pojavile u medijima u vezi sa vlasništvom nad kompanijom Aciona investments", navodi se u saopštenju "Acione".
Tu firmu je osnovala kompanija "Metropol" sa namerom da učestvuje u kupovini "Putnika", dok su pravni zastupnici drugog zainteresovanog ponuđača Dmitrija Lucenka tvrdili da su vlasnici "Acione" dve kiparske firme iz Nikozije – "Avomar limitid" i "Amerito Limitid" sa po 600 akcija.

Inače, u oglasu o održavanju skupštine akcionara navodi se da će na njoj biti izabrani novi organi upravljanja – predsednik Skupštine akcionara, članovi Upravnog odbora preduzeća i interni revizor.

Pravo učestvovanja na skupštini imaće akcionari koji poseduju ili predstavljaju najmanje 5.000 akcija s pravom glasa, dok akcionari koji poseduju manje od tog broja mogu udružiti svoje akcije i obezbediti pravo učestvovanja i odlučivanja na skupštini, s tim da ovlaste svoje predstavnike i dostave to ovlašćenje sekretaru preduzeća. "Aciona investments" postala je većinski vlasnik "Putnika" kupovinom državnog paketa akcija na berzi 20. aprila za šta je izdvojila blizu 41 milion evra. "Aciona investments" objavila je ponudu za preuzimanje i preostalih 8,035 odsto akcija malih akcionara koje oni nisu uspeli da prodaju putem berze. Ponuda glasi na 6.000 dinara za jednu akciju, a akcionari mogu deponovati svoje hartije do 21. maja 2007. godine. "Aciona" se obavezala da će u "Putnik" investirati oko 20 miliona evra, izmiriti sve obaveze preduzeća i dospele zarade kao i da će svakom zaposlenom isplatiti jednokratnu bruto naknadu od 500 evra.

J. R.

[objavljeno: 04.05.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.