Predsednik Francuske predstavio plan borbe protiv siromaštva

Izvor: Beta, 13.Sep.2018, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Francuske predstavio plan borbe protiv siromaštva

Francuski predsednik Emanuel Makron danas je predstavio dugo očekivani plan borbe protiv siromaštva prema kojem će u periodu od četiri godine biti izdvojeno osam milijardi evra, prenela je danas francuska televizija BFMTV.Makron je predstavio nacionalnu strategiju prevencije i borbe protiv siromaštva u cilju iskorenjivanja nejednakosti u društvu i da se onima koji su najugroženiji pomogne da izadju iz siromaštva.Analitičari smatraju da je Makron lično želeo da predstavi taj plan zabrinut zbog imidža u francuskom društvu da je "predsednik bogataša".Tamošnji mediji preneli su da u Francuskoj živi oko devet miliona siromašnih, od kojih tri miliona dece, a to je oko 14 odsto ukupne populacije.Nedavne ankete navode da gotovo jedna četvrtina Francuza ne može sebi da priušti zdravu ishranu sa tri obroka dnevno.Više od polovine ispitanih Francuza, njih 56 odsto, navelo je da ima teškoća u plaćanju zdravstvene nege, dok je 41 odsto priznalo da teško može da izdvoji novac za godišnji odmor ili da redovno plati školsku kantinu deci.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Makron priznao torturu francuske vojske tokom alžirskog rata

Izvor: RTS, 13.Sep.2018

Francuski predsednik Emanuel Makron formalno je priznao da je francuska država odgovorna za smrt matematičara – disidenta u Alžiru 1957. godine, prvi put priznavši da je postojao sistem torture francuske vojske tokom alžirskog rata za nezavisnost. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.