Predsednica parlamentarne grupe o saradnji Srbije i Kazahstana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jan.2021, 18:20

Predsednica parlamentarne grupe o saradnji Srbije i Kazahstana

Predsednica parlamentarne grupe prijateljstva sa Kazahstanom Olivera Nedeljković kaže da je u toj zemlji stvorena čvrsta politička i ekonomska osnova za nastavak razvoja, uprkos novim izazovima i iskušenjima.

Za to, navodi, postoji politička volja rukovodstva Kazahstana i spremnost društva.

Nedeljković je, kako je saopštio Pokret snaga Srbije, pratila obraćanje predsednika Kazahstana Kasim-Žomarta Tokajeva novom sastavu Mažilisa Parlamenta Republike Kazahstan.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Kaže da je u obraćanju predsednik Kazahstana istakao ključne pravce u novoj fazi razvoja mlade suverene države i njenog društva u celini i postavio ambiciozne zadatke poslanicima parlamenta te zemlje.

"Nesumnjivo je da će samo put modernizacije i sveobuhvatnih reformi osigurati dugoročni razvoj zemlje i društva", rekla je Nedeljković koja navodi da je posebno impresionirana principima "efikasne države i pravednog društva" koje je izneo predsednik Tokajev.

Nadeljković kaže da je predsednik Kazahstana apsolutno precizno obuhvatio one zadatke od čijeg rešenja zavisi uspeh daljih reformi.

To je, precizirala je, uvođenje novog modela javne uprave, efikasne socijalne politike, razvoj i primena dodatnih mehanizama za podršku preduzetništvu, fokus na smanjenju uloge države u ekonomiji, uravnotežen razvoj regiona i glavnih industrijskih grana.

Veliki značaj će, dodaje, biti dat reformama usmerenim na političku modernizaciju, zasnovanu na nacionalnom dijalogu i konsenzusu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.