Predloženo zaduženje od 30 miliona evra za vodovod i kanalizaciju

Izvor: Capital.ba, 16.Jun.2020, 13:28

Predloženo zaduženje od 30 miliona evra za vodovod i kanalizaciju

BANJALUKA – Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović rekla je danas da Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Evropskoj investicionoj banci /EIB/ po projektu “Vodovod i kanalizacija u Republici Srpskoj dva” iznosi 30.000.000 evra. Vidovićeva je u Narodnoj skupštini istakla da su povoljni uslovi zaduženja, da bi rok otplate kredita bio 25 godina, a grejs period šest godina. “Cilj projekata je unapređenje uslova života za oko 216.200 stanovnika na teritoriji >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << Srpske, odnosno zaštite njihovog zdravlja i životne sredine. Trenutno su za učešće u realizaciji kandidovani projekti iz 35 opština”, rekla je Vidovićeva obrazlažući navedeni prijedlog odluke. Ona je navela da je riječ o opštinama Novi Grad, Bratunac, Kozarska Dubica, Krupa na Uni, Sokolac, Šamac, Gradiška, Zvornik, Pale, Teslić, Rogatica, Kotor Varoš, Petrovo, Laktaši, Bijeljina, Milići, Vlasenica, Prnjavor, Rudo, Ugljevik, Mrkonjić Grad, Kupres, Modriča, Ljubinje, Donji Žabar, Han Pijesak, Oštra Luka, Derventa, Istočni Drvar, Istočno Novo Sarajevo, Istočna Ilidža, Kostajnica, Istočni Stari Grad, Istočni Mostar i Trebinje. Pored navednih opština, kaže Vidovićeva, moguće je naknadno uključenje i drugih zainteresovanih opština, a realizacija projekta može se očekivati od ove do 2024. godine uz mogućnost produženja roka uz saglasnost kreditora. “Identifikovana vrijednost projekta bez PDV-a je 60.000.000 evra, a za njegovo finansiranje predviđeni su sljedeći izvori – 30.000.000 evra kreditnih sredstava EIB-a, 1.200.000 evra grant sredstva Evropske komisije, 28.800.000 sredstava opština ili Vlade Republike Srpske”, dodala je Vidovićeva. Ona je podsjetila da projekat “Vodovod i kanalizacija u Republici Srpskoj dva” predstavlja nastavak projekta “Vodovod i kanalizacija Republike Srpske”, koji je od 2010. godine finansiran kreditom Evropske investicione banke u iznosu od 50 miliona evra, IPA donatorskim sredstvima u iznosu 14,8 miliona evra, donatorskim sredstvima Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju /SIDAI u iznosu od 3,2 miliona evra, te vlastitim sredstvima Vlade Republike Srpske i jedinica lokalne samouprave u iznosu oko 5,4 miliona evra. Srna Чланак Predloženo zaduženje od 30 miliona evra za vodovod i kanalizaciju се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

ROK OTPLATE OD 25 GODINA Ministarka Vidović poručila da se Srpska ZADUŽUJE radi zaštite od poplava

Izvor: Blic, 16.Jun.2020

Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović rekla je danas u Narodnoj skupštini da Predlog odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Evropskoj investicionoj banci (EIB) za Projekat mere zaštite od poplava u Republici Srpskoj iznosi 19.000.000 evra.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.