Predlog Ministarstva poljoprivrede DFC-u: Podrška ženama, mladima, prehrambenoj industriji

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Okt.2020, 01:06

Predlog Ministarstva poljoprivrede DFC-u: Podrška ženama, mladima, prehrambenoj industriji

Očekuju se i ulaganja u razvoj agroturizma

Ministarstvo poljoprivrede je američkoj Međunarodnoj razvojnoj finansijskoj korporaciji (DFC), koja je nedavno otvorila regionalnu kancelariju u Beogradu, ponudilo tri projekta iz oblasti poljoprivrede: za podršku mladim poljoprivrednicima, ženama u poljoprivredi i za razvoj prehrambene industrije, rečeno je u tom ministarstvu.

Kada je reč o startapovima i mladim poljoprivrednicima, projekt će obuhvatiti sektore voćarstva, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << povrtarstva i stočarstva.

Program bi trebalo, kako je najavio ministar Branislav Nedimović, mladima da obezbedi bespovratne pozajmice od oko 15.000 evra.

Očekuju se i ulaganja DFC-a u razvoj srpskog agroturizma, s obzirom da turizam podrazumeva i kapacitete za ponudu hrane za goste.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.