Pramod Mital: Problem i u Bugarskoj

Izvor: B92, 26.Jan.2008, 02:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pramod Mital: Problem i u Bugarskoj

Nekoliko stotina radnika bugarske čeličane "Kremikovci" kod Sofije protestvovalo je u krugu fabrike.

Radnici su protestovali, jer njihov poslodavac Pramod Mital, kako su naveli, nije ispunio obećanja koja je dao kada je kupovao čeličanu.

Okupljeni ispred administrativne zgrade, radnici su juče tražili da Mitalova kompanija "Global stil" (Steel) vrati svojih 71 odsto akcija u čeličani.

Reprezentativni sindikat čeličane istakao je da se "Global >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stil" nije držao plana investicija i da je "nepoželjan kao investitor".

Radnici su, takođe, zahtevali da im se plate u 2008. godini povećaju za 25 odsto i da im se poboljšaju radni uslovi.

"Global stil" je kupio "Kremkovce" 2005. godine, ali je bugarska vlada zadržala 25,29 odsto akcija u čeličani, a 3,71 odsto akcija prodato je na sofijskoj berzi.

Pramod Mital je poznat i u Srbiji po kupovini Magnohroma iz Kragujevca. Agencija za privatizaciju je kasnije raskinula taj ugovor jer "Global stil" nije uspunjavao odredbe socijalnog i investicionog programa.

Pramod je brat indijskog milijardera i čeličnog magnata Lakšmija Mitala, ali poslovanje njihovih kompanije nema dodirnih tačaka. Često se dešava da se njihove firme na tržištu takmiče, a Pramod veoma dobro koristi to što mnogi misle da posluje sa starijim bratom, što je kompanija Mital stil više puta demantovala.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.