Poznati trgovinski lanci povlače proizvod: Greška u proizvodnji – izaziva alergiju

Izvor: B92, 07.Dec.2023, 09:50

Poznati trgovinski lanci povlače proizvod: Greška u proizvodnji – izaziva alergiju

Berlinska kompanija KoRo Handels GmbH pokrenula je opsežno povlačenje čokoladnog proizvoda KoRo Bio NUT BUTTER CUPS salted Pistachio.

To su artikli koji su se prodavali širom zemlje u poznatim maloprodajnim lancima kao što su Rossmann, Kaufland, dm i preko Amazon.

Greška u proizvodnji dovela je do toga da je alergenski sastojak ušao u čokolade, što je potencijalno opasno za alergičare.

Sledeći proizvod je opozvan:

Proizvođač: KoRo Handels >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << GmbH

Povučeni proizvod: KoRo Bio NUT BUTTER CUPS salted Pistachio

Veličina pakovanja: 3x13 g

Rok trajanja: 25. decembar 2024

O povlačenju proizvoda obavestio je portal produktwarnung.eu.

Kompanija KoRo, koja je osnovana 2014. godine i specijalizovana prvenstveno za orašaste plodove i sušeno voće, objavila je u saopštenju za javnost da neka pakovanja "Nut Butter Cups Salted Pistachio" mogu greškom da sadrže sortu "Cashev Stravberri".

Ovo može izazvati ozbiljne zdravstvene reakcije kod ljudi sa alergijom na indijski orah, uključujući mogući alergijski šok.

KoRo Handels GmbH naglašava važnost da potrošači koji su kupili proizvod pažljivo provere i ne konzumiraju ga ako postoje znaci neispravne proizvodnje. Bezbednost i zdravlje kupaca je glavni prioritet kompanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.