Poznati italijanski proizvođač proširuje proizvodnju u Americi

Izvor: B92, 06.Jun.2023, 16:42

Poznati italijanski proizvođač proširuje proizvodnju u Americi

Italijanski proizvođač čokolade i ostalih konditorskih proizvoda Ferero planira da poveća prodaju Kinder čokolade u SAD.

Proizvođač Nutele je već proširio prodaju brenda Kinder u Sjedinjenim Američkim državama na više od 500 miliona dolara u poslednjih pet godina, a planirano je proširenje posla na milijardu dolara, rekla je u intervjuu Blumbergu viši potpredsednik zadužen za brend u Severnoj Americi Ketrin Bertrak.

Kako navodi američka agencija, SAD su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << najveći svetski potrošač čokolade, sa potrošnjom dvostruko većom od drugorangirane Nemačke, prema istraživaču potrošača Euromonitor International.

Kako se navodi, potražnja za ovom i dalje relativno jeftinom poslasticom, ne smanjuje se čak ni u uslovima inflacije.

Ferero već prodaje svoje linije Kinder Joy, Kinder Bueno i Kinder Seasonal u SAD, a planira da izbaci Kinder Chocolate u avgustu, najavila je Bertrak.

"To će pomoći da se razvije i proširi brend koji već ostvaruje prodaju od 7 milijardi dolara širom sveta svake godine", dodala je.

Da bi podržao rast kompanije u SAD, Ferero proširuje svoje proizvodne kapacitete u Blumingtonu, u Ilinoisu, a takođe otvara novi centar za inovacije u Čikagu.

Međutim, navodi Blumberg, troškovi robe rastu, a klimatski fenomen El Ninjo predstavlja pretnju vremenskim prilikama, što bi moglo da poremeti snabdevanje šećerom i kakaom i smanji marže proizvođače čokolade.

Prema rečima Bertrak, kompanija je donela odluku da proširi poslovanje u SAD, a rastuća inflacija to neće promeniti.

"Iako je Ferero podigao cene u skladu sa konkurencijom, to se ne odnosi na sve proizvode. Kao rezultat toga, kompanija je nastavila da raste", istakla je Bertrak i dodala da kompanija rastom cena nadoknađuje određeno povećanje troškova, ali ne sve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.