Poznati američki neuronaučnik kreirao inovativni program za nastavnike i učenike srednjih škola u Srbiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Mar.2024, 15:35

Poznati američki neuronaučnik kreirao inovativni program za nastavnike i učenike srednjih škola u Srbiji

Uz obuku za nastavnike donirana i „uradi sam“ oprema za nastavu i buduća istraživanja
U svetu u kome barem jedna od pet osoba pati od nekog neurološkog poremećaja, dok su sredstva za lečenje mahom nedostupna, potreba za obrazovanjem iz oblasti neuronauka nikada nije bila urgentnija. Program neuronaučnih eksperimenata u Mejkers labovima donosi potrebna znanja u škole širom zemlje i podstiče mlade da se zainteresuju za najsloženiju mašinu današnjice - ljudski mozak.
Američki neuronaučnik i TED govornik Greg Gejdž, posetio je Srbiju tokom Nedelje svesti o mozgu i predstavio dopunjeno izdanje svoje knjige „Kako vaš mozak radi – neuronaučni eksperimenti za svakoga“ u koju su utkani i...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.