Poznata banka zatvara ekspoziture širom zemlje

Izvor: B92, 31.Okt.2023, 20:33

Poznata banka zatvara ekspoziture širom zemlje

Dojče banka planira da zatvori stotine ekspozitura Postbanke u Nemačkoj.

Kako prenose nemački mediji, ovaj plan je najavio šef odeljenja za privatne klijente.

Do sredine 2026. biće zatvoreno 250 ekspozitura, dakle skoro svaka druga ekspozitura. U naredne tri i po godine biće zatvoreno 250 od 550 ekspozitura Postbanke.

Mnoge ekspoziture su dugo bile nerentabilne, ali nisu mogle da budu napuštene zbog dugogodišnjeg ugovora sa Dojče poštom, rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šef odeljenja za privatne klijente.

Ugovor sa bivšim vlasnikom Postbanke sada je ponovo u fokusu pregovora.

Prema njegovom mišljenju, trebalo bi smanjiti i mrežu ekspozitura Dojče banke, ali nije naveo precizne brojke.

Kako je potvrđeno iz banke, u 100 preostalih ekspozitura Postbanke ubuduće više neće nuditi usluge slanja paketa i kupovine poštanskih maraka, prenosi Fenix magazin.

Kako je nemačkim medijima rekao portparol Dojče banke, Postbanka bi trebalo da postane "prva mobilna" banka na srednji rok, što će smanjiti uslugu konsultacija na licu mesta.

Mreža ekspozitura se smanjuje

Važno je naglasiti da i druge banke u Nemačkoj smanjuju mrežu ekspozitura.

Osnovni razlog za ovaj potez je nerentabilnost ekspozitura, kao i manji broj klijenata koji koriste bankarske usluge u ekspoziturama.

Pored toga, Sparkassebank je otišla korak dalje i odlučila da prekine uslugu gotovinskog plaćanja u svojoj filijali u blizini Frankfurta.

Zbog nedostatka kadrova ne radi im kasa za uplate i uplate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.