Poziv za podnošenje zahtjeva za podsticaje za povećanje plate radnika

Izvor: Capital.ba, 01.Jul.2021, 12:21

Poziv za podnošenje zahtjeva za podsticaje za povećanje plate radnika

BANJALUKA – Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske poziva sve privredne subjekte koji su povećali plate radnicima u periodu januar-jun da od danas podnesu zahtjev za dodjelu podsticaja za povećanje plate radnika za četvrti obračunski period. izvor: Nezavisne novine Iz Ministartva privrede i preduzetništva su naveli da se zahtjev podnosi putem aplikacija “e podsticaj” koja se nalazi na internet stranici ovog ministarstva, a biće aktivna do 30. avgusta kada ističe rok >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << od 60 dana za podnošenje zahtjeva. “Nakon što aplikacija automatski potvrdi da je zahtjev ispravno popunjen i uspješno elektronski dostavljen, privredni subjekt štampa, potpisuje i ovjerava dio zahtjeva koji se odnosi na opšte podatke, te ga dostavlja Ministarstvu privrede i preduzetništva u pisanoj formi”, navodi se u saopštenju. Napomenuto je da zahtjev u pisanoj formi sadrži bar-kod koji se dodjeljuje nakon uspješne elektronske dostave, a smatra se podnesenim kada se Ministarstvu dostavi odštampani dio zahtjeva sa bar-kodom. Kako iz Ministarstva dodaju, privredni subjekti mogu ostvariti pravo na podsticaj već po osnovu jednog povećanja plate koje su izvršili u nekom od prethodnih obračunskih perioda. “U skladu sa Zakonom o podsticajima u privredi Republike Srpske, privredni subjekti ostvaruju pravo na podsticaj za povećanje plata u dva obračunska perioda, od kojih jedan traje od 1. januara do 30. juna, a drugi od 1. jula do 31. decembra u jednoj kalendarskoj godini”, podsjećaju iz Ministarstva privrede i preduzetništva. Iz ovog ministarstva su istakli da je po ovom osnovu privrednim subjektima do sada isplaćeno oko 13 miliona KM. Srna Чланак Poziv za podnošenje zahtjeva za podsticaje za povećanje plate radnika се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

ISPLAĆENO 13 MILIONA KM Privrednici Srpske koji su povećali plate da podnesu zahtev za podsticaj

Izvor: Blic, 01.Jul.2021

Iz Ministarstva privrede i preduzetništva RS pozivaju sve privrednike koji su povećali plate radnicima u periodu januar-jun ove godine, da od danas, 1. jula, podnesu Zahtev za dodelu podsticaja za povećanje plate radnika za četvrti obračunski period.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.