Izvor: B92, 23.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poziv za javne radove

Beograd -- Vlada uputila javni poziv za organizovanje javnih radova od interesa za Srbiju, za koje je iz budžeta izdvojeno 220 miliona dinara.

Kako je objavljeno u najnovijem broju Službenog glasnika, javni radovi organizovaće se u socijalnim, humanitarnim, kulturnim i ostalim zdravstveno-vaspitnim delatnostima, održavanju i obnovi javne infrastrukture, zaštite životne sredine, kao i poslovima od opšteg interesa.

Pravo učestvovanja imaju državni organi i organizacije, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << organi teritorijalne autonomije i lokalne samouprave, javne ustanove i javna preduzeća, privredna društva, preduzetnici i zadruge, kao i nevladine organizacije i udruženja građana.

Osnova ove odluke je ugovorni odnos između Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, izvođača javnih radova i Nacionalne službe za zapošljavanje, koja će Ministarstvu podnositi izveštaje o izvođenju javnih radova.

Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja ima pravo da u svakom slučaju utvrđivanja nenamenskog trošenja sredstava raskine ugovor i zatraži povraćaj prenetih sredstava.

Sredstva namenjena za organizovanje javnih radova trošiće se na zarade nezaposlenih lica uključenih u javne radove, naknadu troškova za dolazak i odlazak sa posla, troškove obezbeđenja bezbednosti i zdravlja na radu i troškove izvođenja javnih radova.

Prijava za organizovanje javnih radova od opšteg interesa za Republiku Srbiju, uz svu potrebnu dokumentaciju, može se podneti do prvog roka 10. septembra ove godine i drugog roka 10. oktobra ove godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.