Poziv gradjanima da kupuju domaće proizvode

Izvor: S media, 14.Sep.2009, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poziv gradjanima da kupuju domaće proizvode

Ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević pozvao gradjane da kupuju domaće proizvode i na taj način pomognu očuvanju i razvoju srpske privrede u uslovima ekonomske i finasijske krize.

Izražavajući podršku akciji "Birajmo domaće", Milosavljević je istakao da je njen osnovni cilj jačanje svesti potrošaca da "kad god mogu i gde god mogu" biraju i kupuju robu proizvedenu u Srbiji.

On je naglasio da je ta kampanja pozitivna i nije kampanja bojkota, već >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << podrške domaćoj privredi, a preko toga podrške boljem zdravstvu, višim penzijama i platama, očuvanju radnih mesta, kao i kvalitetnijem obrazovanju u zemlji.

Akcija "Birajmo domaće" ima za cilj da se domaći proizvod izabere svuda gde ima iste ili slične karakteristike kao strani proizvod - kvalitet, ambalažu, konkurentnost i marketinški nastup, rekao je Milosavljević novinarima u Privrednoj komori Srbije.

Narodni poslanik i član skupštinskog Odbora za trgovinu i turizam Srdjan Milivojević kazao je da država mora snažno da podrži ovakvu inicijativu i istakao da nije reč o nacionalističkom, već investicionom protekcionizmu, koje primenjuju i ostale evropske zemlje.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.