Povučena dva proizvoda sa našeg tržišta – rizik od požara i povreda FOTO

Izvor: B92, 07.Jul.2023, 13:58

Povučena dva proizvoda sa našeg tržišta – rizik od požara i povreda FOTO

Sa tržišta se povlače jedan video monitor za bebe zbog rizika od izbijanja požara, kao i dečiji bicikl zbog opasnosti od povreda.

To je objavljeno na sajtu sistema za uzbunjivanje o nebezbednim proizvodima Ministarstva trgovine (NEPRO).

Bebi video monitor marke Filips Avent povučen je sa tržišta zbog opasnosti od izbijanja požara.

U pitanju su modeli SCD620, SCD831, SCD841, opremljeni punjivim litijum-jonskim baterijama, proizvedeni između 2016. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i januara 2020. godine. Proizvod je upakovan u kartonsku kutiju.

"Na obuhvaćenim proizvodima postoji mogućnost od pregrevanja litijum-jonskih baterija što može dovesti, u specifičnim uslovima, do požara i opekotina/povreda korisnika", objašnjeno je na sajtu NEPRO.

Ističu da se aparat sastoji iz dve jedinice: roditeljska i jedinica za bebe. Jedinica za bebe ne sadrži bateriju. Nedostatak se odnosi na roditeljsku jedinicu koja ima punjivu bateriju.

Na sajtu se navodi da je moguća adekvatna zamena proizvoda ili refundacija sredstava.

Uvoznik je Philips doo, Novi Beograd, distributer "MCG GROUP" doo, Veternik.

Sa tržišta je takođe povučen i dečji bicikl robne marke X-FACT model Unicorn, ljubičaste i bele boje zbog rizika od povreda.

Na portalu NEPRO stoji da je u pitanju bicikl brenda X-FACT, model Unicorn, sa točkovima od 30,38 centimetara i pomoćnim točkovima, maksimalne nosivosti 12 kilograma koji je upakovan u kartonsku kutiju.

Proizvođač je "CROSSBIKE" iz Zaječara, a distributeri su SZTR "Kole", Kragujevac, "Yowex", Leskovac, "RM-TRADE", Zaječar, "CROSSBIKE", Beograd.

"Lančana zaštita na dečijem biciklu 12” X-FACT Unicorn ne štiti u potpunosti od pristupa lancu, pa postoji mogućnost da dete stavi prst sa unutrašnje strane lancobrana i povredi se", objašnjeno je na portalu.

Kao dobrovoljna mera navodi se da će proizvođač zameniti nebezbedni deo lancobrana.

Trajanje donetih mera iznosi 90 dana, odnosno dok se na kompletno isporučenoj količini bicikala ne izvrši zamena spornog dela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Povučena dva proizvoda za decu! Opasan i bicikl i monitor za bebe: "Može doći do opekotina, povrede i požara!

Izvor: Blic, 07.Jul.2023

Proizvođači sa tržišta povlače jedan video monitor za bebe zbog rizika od izbijanja požara, kao i dečiji bicikl zbog opasnosti od povreda, objavljeno je na sajtu sistema za uzbunjivanje o nebezbednim proizvodima Ministarstva trgovine (NEPRO).

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.