Povučena dva proizvoda iz prodaje: U jednom se može naći salmonela

Izvor: B92, 01.Apr.2023, 10:01

Povučena dva proizvoda iz prodaje: U jednom se može naći salmonela

Drogerijski lanac dm objavio je da se iz prodaje povlače dva proizvoda.

Reč je prizvodima dmBio začinjeni bademi 50 g i dmBio puter tahini susam 250 g.

Kako je dorgerija navela proizvod dmBio začinjeni bademi 50 g, sa brojem šarže 0722121202 i rokom trajanja 15.12.2023. kao i brojem šarže 0722112901 i rokom trajanja 01.12.2023. povlači iz prodaje u zemljama koncerna gde se isti nalaze u prodaji.

Razlog povlačenja je jerne može se isključiti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mogućnost da pojedina pakovanjima pomenutog proizvoda sadrže povećan udeo gorkih badema. Pri konzumiranju gorkih badema, tokom varenja se oslobađa kiselina, koja pod određenim okolnostima može izazvati simptome kao što su glavobolja, mučnina ili povraćanje. Ovi simptomi bi se pojavili ubrzo nakon konzumiranja. U tom slučaju, trebalo bi da se obratite lekaru, navode iz kompanije.

Drugi proizvod dmBio puter tahini susam 250g, samo sa rokovima trajanja 21.01.2025 i 25.02.2025 povlači iz prodaje u zemljama koncerna gde se nalazi u prodaji.

Kako su naveli, razlog povračenja drugog proizvoda je to što ne može se isključiti mogućnost da se u pomenutom proizvodu može naći salmonela. Konzumiranje proizvoda zaraženog salmonelom može dovesti do dijareje, bolova u stomaku, a u nekim slučajevima i do povraćanja i lake groznice.

U Srbiji se navedeni proizvodi sa navedenim rokovima trajanja ne nalaze u prodaji i neće se nalaziti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.