Povratak otpisanog: +50%, uz sve negativne hedove

Izvor: B92, 12.Feb.2018, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povratak otpisanog: +50%, uz sve negativne hedove

London -- Najveća kriptovaluta, bitkoin, nastavila je oporavak pošto strah od uvođenja stroge regulative, koji je uzrokovao pad vrednosti, pokazuje znake jenjavanja.

Bitkoin je ojačao za 2,6 odsto na 8.774 dolara u Londonu, skočivši za skoro 50 procenata od kada je 6. februara tokom dnevnog trgovanja potonuo ispod 6.000 dolara, prema izveštaju agencije "Blumberg".

Alternativne digitalne valute ripl, etereum i laitkoin porasle su za najmanje 3,5 odsto.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Nakon višenedeljnih negativnih hedova u medijima koji su zbrisali vrednost od više milijardi dolara na tržištima kriptovaluta, bitkoin je dobio neku vrstu odlaganja "kazne" pošto su se vodeći američki regulatori obratili jednom odboru Senata tražeći veći nadzor ali bez uvođenja mera koje bi "ubile" tu undustriju.

Ta vest je dala dovoljan pozitivan impuls trgovcima da se minimiziraju značaj zabrane kriptokovaluta koju je uvela centralna banka Tajlanda, dodaje njujorška agencija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.