Izvor: Blic, 19.Okt.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povoljni stambeni krediti već kod sedam banaka

Povoljni stambeni krediti već kod sedam banaka

Grupi banaka koje odobravaju stambene kredite uz subvenciju države od juče se pridružila i 'Hipo Alpe-Adrija banka'. Ugovor sa ovom bankom juče su potpisali Mlađan Dinkić, ministar finansija, i Aleksandar Jović, direktor Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita.

Ugovore su ranije potpisale 'Rajfajzen banka', 'Prokredit banka', 'Sosijete ženeral banka', 'Metals banka', 'Novosadska banka' i 'Kontinental >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << banka', tako da se povoljniji stambeni krediti sada mogu dobiti kod sedam banaka. Do sada je za kredite konkurisalo 377 građana, a odobrena su 222 zahteva.

- Prosečan iznos do sada odobrenih kredita je 30.000 evra - rekao je juče Mlađan Dinkić i naveo da su neki zahtevi odbijeni zato što su u njima navođeni netačni podaci o imovinskom stanju. Prema Dinkićevim rečima, protiv tih građana biće pokrenute krivične prijave. On je dodao da su za kredite koje subvencioniše država konkurisali i građani koji imaju kuće veće od 120 kvadrata.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.