Povoljni krediti mladim poljoprivrednicima za kupovinu zemljišta

Izvor: B92, 15.Maj.2019, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povoljni krediti mladim poljoprivrednicima za kupovinu zemljišta

Beograd -- Poljoprivrednici u Srbiji imaće mogućnost da podižu kredite pod povoljnim uslovima, kako bi kupili zemljište koje planiraju da obrađuju.

Ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović i predsednik Izvršnog odbora banke Poštanska štedionica Bojan Кekić potpisali su danas u Novom Sadu memorandum koji će to omogućiti.

Krediti su namenjeni za kupovinu poljoprivednog zemljišta s rokom otplate od 20 godina. Кao garancija će se koristiti poljoprivredno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zemljište koje se kupuje.

Iznos kredita će biti od 2.000 do 50.000 evra, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Ovo je novi proizvod na tržištu Srbije i Ministarstvo poljoprivrede će, zajedno sa Bankom Poštanska štedionica, podržati pre svega mlade poljoprivredne proizvođače da mogu da kupuju poljoprivredno zemljište sa rokom otplate 20 godina, rekao je ministar Nedimović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.