Izvor: Beta, 30.Jan.2014, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povoljni kredit UAE zameniće loše kredite

BEOGRAD, 30. januara 2014. (Beta) - Ministar finansija Srbije Lazar Krstić u četvrtak u Abu Dabiju pregovora o kreditu od oko tri milijarde evra za Srbiju i veoma brzo očekujemo dogovor, izjavio je prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

On je na konferenciji za novinare u vladi rekao da će Srbija s jednim delom tog zajma od Ujedinjeni Arapskih Emirata zameniti ranije loše kredite koji su bili katastrofalni i s kamatama od 7,5 i osam odsto godišnje.

"To bi >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << nam na godišnjem nivou značilo oko 300 miliona evra smanjenja budžetskog deficita", rekao je prvi potpredsednik Vlade Srbije.

Vučić je rekao da očekuje da će kredit Ujedinjenih Arapskih Emirata biti s najnižom kamatnom stopom, sa grejs periodom od pet godina i sa rokom isplate od 20 godina.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.