Povoljne vesti za Srbiju: Inflacija niska i stabilna, a finansijska stabilnost očuvana!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Avg.2019, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povoljne vesti za Srbiju: Inflacija niska i stabilna, a finansijska stabilnost očuvana!

Inflacija je već šest godina na nivou od oko 2 odsto

U Srbiji su nastavljena povoljna makroekonomska kretanja i u 2019. godini, inflacija je niska i stabilna, a finansijska stabilnost je očuvana, izjavio je danas viceguverner Narodne banke Srbije Željko Jović.

Jović je, na predstavljanju avgustovskog Izveštaja o inflaciji na konferenciji za novinare u NBS, istakao da su troškovi finansiranja ostali niski, što je povećalo ekonomsku i investicionu aktivnost u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zemlji.

- Inflacija je u proteklih šest godina bila niska i stabilna na nivou od oko 2 odsto, što očekujemo i za ovu i narednu godinu - naveo je viceguverner.

Dodao je da je sačuvana finansijska stabilnost, i da je pitanje nasleđenih problematičnih kredita rešeno na održiv način.

- Njihov nivo smanjen je za više od 70 odsto u poslednje četiri godine, a njihovo učešće u ukupnim kreditima smanjeno je na 5,2 odsto - rekao je Jović.

Pogledajte rezultate

Zašto je bio OMILJENI GRADONAČELNIK: Ovih 5 stvari u Beogradu ne bi bilo bez Branka Pešića (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.