Povlačenje proizvoda: Prijavljene povrede kod dece

Izvor: B92, 24.Jun.2023, 08:27

Povlačenje proizvoda: Prijavljene povrede kod dece

Američki proizvođač igračaka Zuru saopštio je da povlači oko 7,5 miliona igračaka za kupanje u obliku ajkula.

Igračake za kupanje u obliku ajkula pevaju i plivaju, a nakon što su prijavljene višestruke posekotine i ubodne rane kod dece koja su se igrala sa njima, proizvod je povučen iz prodaje.

Zuru je naveo da povlači i robotske igračke ajkule koje imaju čvrsta plastična peraja, što predstavlja rizik od povreda beba.

Već je prijavljeno 12 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << povreda dece na robotskim ajkulama, igračkama za kupanje i kupanje, a devet od ovih slučajeva zahtevalo je šavove ili medicinsku pomoć, saopštila je američka Komisija za bezbednost proizvoda u četvrtak.

Zuru je saopštio da iz predostrožnosti povlači i manju verziju tih igračaka, preneo je AP.

Potrošačima koji poseduju te igračke, proizvedene od maja 2019. do marta ove godine, savetovano je da odmah prestanu da ih koriste i kontaktiraju Zuru da bi dobili povraćaj novca.

Najnovije igračke, koje imaju silikonska peraja, ne povlače se, naveo je Zuru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.