Izvor: Danas, 13.Maj.2023, 18:29

Poverenica Brankica Janković o izjavi patrijarha: Ponižavajuće i uznemiravajuće reči

"Duboko su ponižavajuće i uznemiravajuće reči koje su se pojavile u javnom prostoru, kojima se žene nazivaju bednicama i jadnicama, posebno jer ih izgovara patrijarh SPC", reakcija je poverenice za zaštitu ravnopravnosti Brankice Janković na snimak koji je pojavio na internetu, a na kome patrijarh Porfirije govori o "senzitivnom jeziku", obraćajući se nekome sa "jadnice".

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

„Svetosti, vaša odgovornost je velika, a sramota nemerljiva“: Zorana Mihajlović o snimku patrijarha Porfirija gde govori o vernicama, jadnicama i bednicama

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Maj.2023

Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kome patrijarh Porfirije govori o "senzitivnom jeziku", obraćajući se nekome s "jadnice". Pored brojnih negativnih komentara koji je sporni snimak izazvao, upečatljiv je i komentar bivše ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

SSP: Jezik mržnje, uvreda i nasilja nedopustiv, ne priliči patrijarhu

Izvor: Beta, 14.Maj.2023, 13:10

Stranka slobode i pravde (SSP) ocenila je danas da je jezik mržnje, uvreda i nasilja nedopustiv i da ne priliči nikome, posebno ne patrijarhu Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfiriju.Ženska mreža SSP-a je u saopštenju osudila izjavu patrijarha, koja se čuje na jednom snimku koji se pojavio na društvenim...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.