Povećava se kašnjenje po platnim karticama

Izvor: BKTV News, 06.Jun.2014, 23:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povećava se kašnjenje po platnim karticama

Predsednik Grupacije za razvoj platnih kartica Privredne komore Srbije Obrad Sikimić, izjavio je da zabrinjava činjenica da se povećava docnja po osnovu korišćenja platnih kartica koja je krajem aprila 2014. godine iznosila 14,6 odsto, u poredjenju sa 14 odsto na kraju prošle godine, odnosno 12,1 odsto na kraju 2012. godine.

 
Sikimić je na otvaranju savetovanja o platnim karticama istakao da je na kraju prvog kvartala 2014. godine u u Srbiji izdato oko 6 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << kartica, ali aktivno učešće kartica iznosi samo 48 odsto. Prema njegovim rečima, zabeležen je trend smanjenja broja kreditnih kartica, započet krajem 2008. godine, kao i smanjenje transakacija i prometa kreditnim karticama.
 
Izvor: bktvnews

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.