Povećana otkupna cena malina

Izvor: Studio B, 06.Okt.2011, 20:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povećana otkupna cena malina

Hladnjačari i proizvođači malina postigli su dogovor sa Ministarstvom poljoprivrede da se poveća otkupna cena malina za 10 dinara po kilogramu, na cenu koja važi za određeno područje.

Kako je izjavio predstavnik hladnjačara iz Lučana Milenko Surudžić očekuje se da će i ostala udrzuženja proizvođača malina prihvatiti postignuti dogovotr, pošto njegovo udruženje zastupa interese nešto više od 20 odsto malinara i hladnjačara, koji su ove godine proizveli oko 10.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << tona tog jagodičastog voća.

Malinari iz zapadne Srbije ranije su najavili da će u subotu, 8. oktobra, redovnim putničkim saobraćajem krenuti prema Beogradu, sa namerom da ispred vlade organizuju miran protest, jer ne odustaju od svojih zahteva da se otkupna cena maline ovogodišnjeg roda u celoj Srbiji uveća sa 90 na 100 dinara i odobre državne subvencije od 26 dinara po kilogramu.

Kako je ranije saopšteno, zahtev malinara je i da malina bude proglašena za strateški proizvod.

Malinari Zlatiborskog i Moravičkog okruga prethodno su 16. septembra prekinuli masovni protest započet 10. septembra, zbog situacije na severu Kosova.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.