Potražnja ne jenjava: U prvom kvartalu prodato više stanova nego što je izgrađeno

Izvor: Capital.ba, 25.Maj.2023, 08:07

Potražnja ne jenjava: U prvom kvartalu prodato više stanova nego što je izgrađeno

SARAJEVO – U Bosni i Hercegovini je u prvom kvartalu 2023. godine prodato više novih stanova nego što ih je izgrađeno, što potvrđuje da ne jenjava potražnja za stambenim prostorom. FOTO: Pixabay U prvom kvartalu ove godine izgrađen je 621 stan, što je za 41 stan ili 6,2 posto manje nego u istom periodu godinu ranije, pokazuju podaci Agencije za statistiku BiH. Istovremeno, prodato je 695 novih stanova što je više za 10,8 odsto u odnosu na isti kvartal prethodne godine. Cijene prodatih >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << novih stanova u blagom padu. Prosječna cijena u prvom kvartalu iznosila je 2.368 KM po metru kvadratnom, što je jeftinije za 3,1 odsto u odnosu na 2022. godinu, ali je u poređenju sa prvim kvartalom prošle godine više za 5,3 odsto. Prosječnu cijenu metra kvadratnog prodatog novog stana u prvom kvartalu čini – 333 KM koje se odnose na cijenu građevinskog zemljišta, 1.359 KM cijenu gradnje i dobit izvođača, te 676 KM ostale troškove, uključujući i PDV. Na kraju prvog kvartala 2023. bilo je 4.749 nezavršenih stanova, što predstavlja rast za 2,8% u odnosu na isti period prošle godine.  Indikator.ba Чланак Potražnja ne jenjava: U prvom kvartalu prodato više stanova nego što je izgrađeno се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Industrijska proizvodnja u BiH u aprilu manja za 3,3 odsto

Izvor: Capital.ba, 25.Maj.2023

SARAJEVO – Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u BiH u aprilu manja je za 3,3 odsto u odnosu na prethodni mjesec, a u poređenju sa istim mjesecom prošle godine bilježi pad za 9,1 odsto, objavila je Agencija za statistiku BiH. FOTO: Pixabay Proizvodnja energije u aprilu veća je za 1,7 odsto...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.