Potraživanja od Sartida od 1,3 milijarde evra ponuđena na prodaju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Dec.2022, 10:06

Potraživanja od Sartida od 1,3 milijarde evra ponuđena na prodaju

Agencija za osiguranje depozita ponudila je na prodaju državna potraživanja kao i potraživanja Beogradske Banka ad i Jugobanke ad, obe u stečaju, od kompanije Sartid u stečaju.

Na sajtu Agencije navodi se da je reč o realizaciji naplate potraživanja kojima taj subjekt upravlja u ime i za račun države Srbije.

U paketu za ustupanje uz naknadu je 320 miliona evra potraživanje Beobanke, 22,5 miliona evra potraživanja Jugobanke i 959,3 miliona evra vredna državna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << potraživanja koje zastupa Agencija.

Prodaja je u paketu, a Agencija i Finansijske institucije ne daju bilo kakve garancije za likvidnost, solventnost i finansijsku poziciju dužnika, odnosno za naplativost potraživanja.

Pravnu i ekonomsku analizu zainteresovani će posle otkupa dokumentacije moći da izvrše do 30. decembra.

Ponude za ova potraživanja dostavljaju se do 9. janaura, a njihovo javno otvaranje je zakazano za 12. januar.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.