Potpisano: Srbija jača vojnu proizvodnju – 100 miliona

Izvor: B92, 07.Dec.2023, 22:28

Potpisano: Srbija jača vojnu proizvodnju – 100 miliona

Predstavnici Ministarstva odbrane i Odbrambene industrije Srbije potpisali su danas ugovore u okviru finansijskog paketa vrednog 100 miliona evra.

Taj paket je Republika Srbija obezbedila za drugi ciklus investicija.

Investicije imaju za cilj dodatno jačanje domaćih proizvodnih i remontnih kapaciteta u funkciji intenzivne proizvodnje i modernizacije naoružanja i vojne opreme za potrebe Vojske Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Potpisivanju ugovora >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Sektoru za materijalne resurse prisustvovali su državni sekretar u Ministarstvu odbrane Mile Jelić, pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse dr Nenad Miloradović i pomoćnik ministra odbrane za budžet i finansije Katarina Pavičić, predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i predstavnici fabrika odbrambene industrije Srbije.

Govoreći o značaju potpisanih ugovora, državni sekretar Mile Jelić naglasio je da će se kroz investicioni ciklus povećati proizvodni kapaciteti odbrambene industrije, kao i operativne, borbene i funkcionalne sposobnosti Vojske Srbije.

Pomoćnik ministra za materijalne resurse Milorad Miloradović istakao je da će te investicije dodatno povećati proizvodnu sposobnost fabrika i pomoći da se uspostave proizvodne linije za serijsku proizvodnju novog naoružanja i vojne opreme koje je uvedeno u naoružanje Vojske Srbije.

U proteklom desetogodišnjem periodu obim investicija Ministarstva odbrane, Odbrambene industrije Srbije i JP Jugoimport - SDPR iznosio je 530 miliona evra.

Kako se navodi, iznos od 100 miliona evra deo je novog investicionog ciklusa od kojeg će najveći deo sredstava biti uložen u privredna društva u okviru Grupacije odbrambena industrija Srbije, a ostatak sredstava namenjen je za zavode u okviru Grupacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.