Potpisano: Još jedna banka menja vlasnika - čeka se NBS

Izvor: B92, 20.Dec.2018, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisano: Još jedna banka menja vlasnika - čeka se NBS

Sosijete ženeral grupa potpisala je ugovor o planiranju prodaje banke u Srbiji OTP grupi, uslovljen odobrenjem Narodne banke Srbije i antimonopolske komisije.

SOGE Lizing (Leasing) i SOGE Osiguranje su obuhvaćeni procesom prodaje, dok će Sosijete ženeral grupa nastaviti svoje prisustvo u Srbiji kroz ALD Automotive, potvrđeno je agenciji Beta.

Zatvaranje transakcije bi trebalo da se desi u narednim mesecima.

U saopštenju Sosijete ženeral banka u Srbiji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navela je da je ona beležila rekordne rezultate u poslovanju u poslednjih nekoliko godina.

"Banka je na domaćem tržištu pozicionirana na četvrtom mestu po visini aktive, trećem po obimu kredita i četvrtom po ukupnim depozitima, a aktivna je i u poslovima sa stanovništvom i sa korporativnim klijentima. SOGE Leasing je tržišni lider", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će u narednim mesecima Sosijete ženeral grupa i OTP grupa zajedno raditi na pridobijanju potrebnih odobrenja za ugovorenu transakciju.

"Sosijete ženeral Srbija će nastaviti servisiranje stanovništva i korporativnih klijenata sa visokim nivoom kvaliteta i posvećenosti dok se bude pripremala neometana tranzicija za klijente osiguravajući pri tome stabilnost njihovog odnosa sa bankom", navela je banka.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Još jedna banka u Srbiji menja vlasnika

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Dec.2018

Sosijete ženeral grupa potpisala je ugovor o planiranju prodaje banke u Srbiji OTP grupi uslovljen odobrenjem Narodne banke Srbije i antimonopolske komisije...SOGE Lizing i SOGE Osiguranje su obuhvaćeni procesom prodaje dok će Sosijete ženeral grupa nastaviti svoje prisustvo u Srbiji kroz ALD Automotive. Zatvaranje...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.