Potpisani ugovori o subvencionisanju  poljoprivrednih proizvođača sa teritorije Grada Požarevca

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Dec.2018, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisani ugovori o subvencionisanju poljoprivrednih proizvođača sa teritorije Grada Požarevca

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović, potpisao je ugovore sa 250 poljoprivrednih proizvođača.

Vrednost ovih ugovora je oko 20 miliona dinara. Grad je i u 2019.godini opredelio značajna sredstva za poljoprivredu oko 40 miliona dinara u koja spada subvencionisanje poljoprivredne proizvodnje, protivgradne odbrane, atarske puteve i odlaske na stručne sajmove.

Pozdravljajući poljoprivredne proizvođače gradonačelnik je još dodao:

- Odmah na početku >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << želeo bih da naglasim lokalna samouprava misli na vas podjednako kao i na sve ostale meštane kako gradskih tako i seoskih mesnih zajednica. Želja da u našem kraju razvijamo industriju, turizam, proizvodnju nije umanjila saznanje da je snažna poljoprivreda ovog kraja preduslov bilo kakvog napretka Požarevca i Braničevskog okruga. Pitali smo struku, konsultovali vas i došli do mera, pomoći i podsticaja kojima bi osnažili poljoprivrednike i poljoprivredna udruženja. Pred nama su ugovori o subvencijama za 250 poljoprivrednika koji su svojim dosadašnjim rezultatima jasno stavili do znanja da se poljoprivrednom ozbiljno bave i žele da se razvijaju. 20 miliona dinara koje smo za ovu namenu odvojili biće samo jedna od pomoći koje će grad Požarevac pružiti vama u nameri da poljoprivreda ponovo bude jedan od simbola i prvih asocijacija ovoga kraja za čitavu Srbiju. Upravo zahvaljujući konsultacijama sa vama i stručnim službama uvideli smo da je pored ovih 20 miliona potrebno još duplo toliko koje smo već odredili za nove subvencije, izgradnju atarskih puteva, protivgradnu zaštitu ali i vašu edukaciju - zaključio je Spasović.

Član gradskog veća zadužena za poljoprivredu Saša Đorđević je ovom prilikom istakla da je dosta toga urađeno u prethodnom periodu za poljoprivredne proizvođače ali da se tu neće stati već će iz godine u godinu izdvajati sve veća sredstva.

Slaviša Stojković predsednik Budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede je rekao da se grad polako ali sigurno bliži svom cilju a to je 2 posto buddžeta za poljoprivredu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.