Potpisana dva ugovora o izgradnji obilaznice oko Beograda

Izvor: N1 televizija, 18.Sep.2018, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisana dva ugovora o izgradnji obilaznice oko Beograda

Ministar finansija Srbije Siniša Mali potpisao je u Pekingu dva sporazuma o izgradnji obilaznice oko Beograda, saopštio je njegov kabinet.

Potpisan je Okvirni sporazum između vlada Kine i Srbije o obezbeđenju koncesionalnog zajma za potrebe sprovođenja projekta izgradnje obilaznice oko Beograda i Ugovor o državnom koncesionalnom zajmu na deonicu te saobraćajnice - mosta preko Save kod Ostružnice.

Ugovor se odnosi na radove na izgradnji deonice duge 20,4 kilometra >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << sa pristupnim saobraćajnicama.

Potpisivanju ugovora su prisustvovali predsednici Srbije i Kine Aleksandar Vučić i Si Đinping.

Mali je istakao da je izgradnja obilaznice veoma važna kako za Beograd, tako i za celu zemlju, jer će najveći deo transporta robe i kamiona u regionu ići preko Srbije.

"Ovaj projekat je za nas od strateškog značaja, a potpisivanjem ova dva ugovora je omogućeno da saobraćajnica bude završena nakon skoro 30 godina", rekao je Mali.

Dodao je da će se izgradnjom obilaznice rasteretiti saobraćaj u Beogradu, "jer će preko nje ići celokupan tranzit, povećaće se bezbednost saobraćaja i smanjiti zagađenje".

Završetkom tog projekta, kako je rekao, tranzit preko Srbije odvijaće se mnogo efikasnije.

Mihajlović: Potpisivanjem ugovora o obilaznici ispunjen poslednji uslov

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je da je današnjim potpisivanjem Ugovora o finansiranju izgradnje obilaznice oko Beograda ispunjen poslednji uslov da se izgradnja te saobraćajnice završi posle 30 godina.

Ugovor o finansiranju odnosi se na radove na izgradnji deonice duge 20,4 kilometra sa pristupnim saobraćajnicama, od mosta preko Save kod Ostružnice do Bubanj potoka, prenelo je Ministarstvo.

Vrednost komercijalnog ugovora za izgradnju ove deonice je 207 miliona evra, glavni izvođač je kineska kompanija "Pauer čajna konstrakšen korporejšen", a podizvođač "Azvirt".

Završetkom deonice za tri godine biće kompletirano svih 47 kilometara autoputa od Batajnice do Bubanj potoka, navodi se u saopštenju.

"Obilaznica oko Beograda je strateški važan projekat ne samo za Beograd, već za celu Srbiju", rekla je Zorana Mihajlović i dodala da će se završetkom izgradnje obilaznice tranzit kroz Srbiju odvijati još brže, a istovremeno će posle 30 godina biti izmešten teretni saobraćaj iz Beograda.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Siniša Mali potpisao dva sporazuma o obilaznici oko Beograda

Izvor: Danas, 18.Sep.2018

Ministar finansija Siniša Mali potpisao je danas u Pekingu dva važna sporazuma, u vezi sa obilaznicom oko Beograda, a potpisivanju su prisustvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Kine Si Đinping. Članak Siniša Mali potpisao dva sporazuma o obilaznici oko Beograda se pojavljuje...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.