Potpisan ugovor o kreditu EIB-a za obilaznicu oko Beograda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2010, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisan ugovor o kreditu EIB-a za obilaznicu oko Beograda

BEOGRAD -

Predsednik Evropske investicione banke Filip Mejstad i generalni direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak potpisali su danas u Vladi Srbije ugovor o kreditu od 40 miliona evra za izgradnju obilaznice oko Beograda, od Orlovače do Avalskog puta, u dužini od 5,4 kilometara.

Reč je o drugoj tranši kredita EIB-a od 180 miliona evra koji je odobren 2007. godine .

Ministarka finansija Dijana Dragutinović i Mejstad potpisali su i ugovor o finansijskoj garanciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << između Vlade Srbije i EIB-a.

Dragutinovićeva je kazala da je kredit dobijen po izuzetno povoljnim uslovima - rokom otplate od 25 godina, sedam godina mirovanja i kamatom od 0,7 odsto plus euribor na šestomesečnom nivou što sada, kako je rekla, iznosi manje od dva odsto.

Drobnjak je najavio da će radovi na delu obilaznice od Orlovače do Avalskog puta početi u martu ili aprilu i da će biti završeni do juna 2012. godine.

Mejstad je kazao da će izgradnja obilaznice povećati bezbednost saobraćaja i smanjiti gužve i da je to jedan od sedam projekata koje EIB finansira u Srbiji.

Prema njegovim rečima, EIB je do sada za putnu infrastrukturu u Srbiji dao više od 700 miliona evra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.