Potpisan sporazum o naučno-tehničkoj saradnji sa Austrijom

Izvor: S media, 13.Jul.2010, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisan sporazum o naučno-tehničkoj saradnji sa Austrijom



Srbija i Austrija potpisali su danas u Beču sporazum o naučnoj i tehničkoj saradnji, koji će omogućiti više zajedničkih tehnoloških projekata i inicijativa, saopštilo je Ministarstvo za nauku Srbije.


Sporazum su potpisali potpredsednik Vlade Srbije za evropske integracije i ministar za nauku i tehnološki razvoj Božidar Djelić i ministar nauke i istraživanja Austrije Beatris Karl.

"Austrija je važan partner Srbije u mnogim oblastima, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ta zemlja najveći investitor u Srbiji", rekao je Djelić nakon potpisivanja sporazuma i dodao da Srbija vidi Austriju kao prioritetnog partnera.

Karlova je ocenila da će ovaj sporazum omogućiti naučnicima da prodube saradnju, ukazujući da izmedju austrijskih i srpskih univerziteta postoji 13 sporazuma, kao i sporazum sa Akademijom nauka, što je najbolji dokaz za visok stepen saradnje Srbije i Austrije.

Podeli ovu vest sa prijateljima na FACEBOOK-u klikom na dugme.

Povezane vesti

"Soni" lansirao dva nova fotoaparata

Delegacija 20 srpskih preduzeća posetila Bavarsku

Turske firme će graditi puteve u Srbiji

Bankomat koji radi na otisak prsta

Ekonomska kriza menja Mastrihtski sporazum

Komentari

Ostavi komentar Nema komentara

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Unapređeni dijalog između EU i Srbije

Izvor: RTV Pink, 13.Jul.2010

. . . Skup Unapređenog stalnog dijaloga između Evropske unije i Srbije, kojim predsedavaju potpredsednik Vlade Srbije za evropske integracije Božidar Đelić i direktor Direkcije za zapadni Balkan u Generalnom direktoratu za proširenje EU Pjer Mirel, biće održan sutra u Beogradu, saopšteno je...

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.