Potpisan sporazum: Srbija i UAE intenziviraju saradnju FOTO

Izvor: B92, 02.Feb.2023, 13:05

Potpisan sporazum: Srbija i UAE intenziviraju saradnju FOTO

Predstavnici Uprave za sprečavanje pranja novca Republike Srbije i Finansijskoobaveštajne službe Ujedinjenih Arapskih Emirata potpisali su sporazum.

Potpisivanju u Palati Srbija prisustvovao je potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali, koji je tokom sastanka dve delegacije, rekao da će sporazum omogućiti institucijama, ne samo da bolje sarađuju, već će i dodatno učvrstiti odnose dve zemlje koje već imaju odličnu ekonomsku saradnju, saopštili su iz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ministarstva.

"Odnosi Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata nikada nisu bili bolji, a prostora za dalji razvoj ima i dalje", rekao je Siniša Mali, koji je i predsednik Koordinacionog tela za sprečavanje pranja novca i finansiranja terorizma.

On se osvrnuo na dosadašnju saradnju Srbije i UAE pre svega u oblasti infrastrukture, navodeći primer izgradnje kompleksa Beograd na vodi, stratešku saradnju u kompaniji Er Srbija, saradnju u oblasti poljoprivrede, odbrane, vojske, energetskom sektoru…

"Sve ovo nam govori da postoji poverenje i pouzdanost u našim odnosima i da treba da nastavimo i proširimo saradnju na još mnogo načina i u još mnogo sektora“, poručio je Siniša Mali.

Ministar finansija je rekao i da postoji dobra perspektiva za saradnju institucija Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata u oblasti sprečavanja pranja novca i finansiranja terorizma, u sektoru tehnologije i razmeni profesionalnih iskustava kroz edukativne obuke.

"UAE su pouzdan prijatelj u nesigurnim vremenima", zaključio je Mali.

Generalni direktor Kancelarije za sprečavanje pranja novca i finansiranje terorizma UAE Hamid Saif al Zaabi istakao je da posete delegacije UAE Srbiji kojih je bilo već nekoliko u prethodnim mesecima, potvrđuju prijateljstvo dve zemlje.

"Potpuno smo posvećeni širenju saradnje naših institucija. Razgovarali smo o mogućnostima koordinacije daljih aktivnosti kroz prezentaciju svega što mi radimo u pomenutim sektorima", rekao je Al Zaabi, i zahvalio se na do sada uspostavljenim odnosima.

Sporazum su potpisali direktor Uprave za sprečavanje pranja novca Republike Srbije Željko Radovanović i direktor Finansijsko-obaveštajne jedinice Ujedinjenih Arapskih Emirata Ali Faisal Ahmad Abdulrahman Baalavi, a ceremoniji potpisivanja je prisustvovao i ambasador UAE u Srbiji Mubarak Said Al-Daheri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Potpisan sporazum Srbije i UAE o saradnji u oblasti sprečavanja pranja novca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Feb.2023

Predstavnici Uprave za sprečavanje pranja novca Srbije i Finansijsko-obaveštajne službe Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) potpisali su danas u Beogradu sporazum o međusobnoj saradnji dve institucije, saopštilo je Ministarstvo finansija...Potpisivanju u Palati Srbija prisustvovao je potpredsednik...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.