Potpisan Memorandum. Mali sa Ahmedom bin Akilom el-Hatibom: Otvaramo novo poglavlje FOTO

Izvor: B92, 01.Avg.2023, 15:48

Potpisan Memorandum. Mali sa Ahmedom bin Akilom el-Hatibom: Otvaramo novo poglavlje FOTO

Ministar finansija Siniša Mali i ministar turizma Kraljevine Saudijske Arabije Ahmed bin Akila el-Hatib potpisali su Memorandum o razumevanju.

Memorandum je potpisan u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića, a na osnovu njega je Fond za razvoj Saudijske Arabije pokazao zainteresovanost za finansiranje konkretnih projekata u Republici Srbiji u vrednosti od oko 200 miliona američkih dolara.

Zaključivanjem ovog Memoranduma o razumevanju, Republici Srbiji biće obezbeđeno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da dalje ulaže u kapitalne projekte, a na ovaj način ćemo ojačati i ekonomske odnose između naših zemalja, obavestio je Mali na Instagramu.

Reč je o programu jačanja infrastrukture za navodnjavanje, zatim o projektu operatera prenosnog sistema EMS (faza 1) i o BIO4 kampusu u Beogradu.

"Drago mi je što uspešno nastavljamo našu saradnju, nakon što sam krajem prošle godine imao priliku da posetim Saudijsku Arabiju i da razgovaram upravo sa ministrom turizma, kao i sa ministrom finansija. Želimo da uspostavimo dugoročno partnerstvo i doprinesemo implementaciji i razvoju važnih projekata iz oblasti nauke i tehnike, kao i iz energetike i poljoprrivrede. Imamo mnogo prostora za dalju saradnju, a ovo je dobar početak. Otvaramo novo poglavlje!", napisao je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.