Izvor: Blic, 09.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisan Generalni ugovor za Prokop

Energoprojekt i javno preduzeće Železnice Srbije potpisali su Generalni ugovor o pravu izgradnje komercijalnog prostora iznad i u okolini železničke stanice Prokop, saopštio je danas beogradski holding na sajtu Beogradske berze.

Ugovor je potpisan nakon odluke Železnica Srbije da se Energoprojekt proglasi najpovoljnijim ponuđačem na tenderu za dodelu prava korišćenja gradnje komercijalnog prostora iznad i u okolini Prokopa.

Izvršni direktor za marketing Energoprojekta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Miodrag Zečević kazao je danas agenciji Beta da su Generalnim ugovorom načelno definisani principi na osnovu kojih će biti nastavljeni pregovori o zaključenju ugovora o izgradnji.

Ugovorom o zajedničkoj izgradnji, čije zaključenje se očekuje krajem godine, definisaće se konkretni načini realizacije projekta, rekao je on.

Zečević je naveo da je Energoprojekt postigao načelan dogovor sa gradskom vlašću o plaćanju naknade za korišćenje zemljišta, kao i da je Direkcija za gradsko građevinsko zemljište prihvatila da tim novcem finansira izgradnju prilaznih saobraćajnica i potrebne putne infrastrukture.

Iznos naknade, međutim, još nije određen jer treba utvrditi koliko je u dosadašnjoj izgradnji i plaćanju naknada učestvovala Železnica, kazao je on.

Žečević je istakao da je za mesec dana koliko traju pregovori Železnice i Energoprojekta iskazana dobra volja svih učesnika, kao i gradskih i republičkih vlasti, dodajući da se oseća velika želja da se što pre nastavi izgradnja Prokopa.

Prema njegovoj proceni, obavezujući ugovor o izgradnji najverovatnije će biti potpisan do kraja ove godine ili najkasnije u januaru.

Pregovori Energoprojekta i Železnica počeli su 5. septembra, nakon što su neuspešnim proglašeni pregovori sa prvoplasiranim na tenderu za Prokop, kompanijom Trigranit.

Tender predviđa završetak izgradnje železničke stanice i dobijanje prava na korišnje 128.000 kvadratnih metara poslovnog prostora na stanici.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.