Potajni puč bez vojske na Grke

Izvor: B92, 16.Jul.2015, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Potajni puč bez vojske na Grke"

Profesor londonske škole ekonomije Robert H Wade je analizirao ciljeve i taktike pregovora sa Grčkom, a njegovo pismo je objavio Fajnenšel tajmsu

Bivši ministar finansija Janis Varufakis je nešto kasnije na svom tviter nalogu podelio pismo profesora političke ekonomije.

Gospodin Gideon Rachman analizira ciljeve i taktike dve strane u grčkim pregovorima pod naslovom “Četiri igre koje Grci mogu da igraju” propuštajući hipotezu koju je nagovestio u pismu James >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Putzela “Ništa manje od otpisivanja duga ne može spasiti Grčku”.

Hipoteza u pismu jeste da Evropska Komisija, Evropska centralna banka i Međunarodni monetarni fond žele da izbegnu greksit i da je “trojka” spremna da ponudi dovoljno podrške kako bi se izbegla ta opcija.

“Trojka” takođe želi da vidi Ciprasovu vladu, ili bilo koju “levo orjentisanu“ vladu u Evropi, zamenjenu sa onom koja više odgovara vodećim državama.

Zbog toga, oni nisu spremni da pruže dovoljno podrške, u pogledu rezanja duga što bi omogućilo Grcima da se oporave od svoje “velike depresije”.

Oni se nadaju da će perspektiva beskrajne depresije narušiti izbornu bazu Sirize do te tačke da će po njima “realnija” vlada doći na vlast.

Ovo je strategija "potajnog puča" bez vojske koja je za to potrebna. To bi trebalo da izazove proteste koji će provocirati celu Evropu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.