Postignut dogovor oko plata u javnom sektoru

Izvor: Večernje novosti, 06.Feb.2016, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Postignut dogovor oko plata u javnom sektoru

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički izjavila je danas da je na sednici Socijalno-ekonomskog saveta sa poslodavcima i sindikatima dogovoreno kako će se uređivati plate u javnom sektoru i da očekuje da će do kraja naredne nedelje zakon o tome ući u skupštinsku proceduru. Na konferenciji za štampu posle sednice Saveta, ona je rekla da će se regres i topli obrok iskazivati posebno, a njihov iznos će biti u skladu sa mogućnostima vlade, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << kao i da će lokalne samouprave same uređivati osnovice za plate svojih zaposlenih. Predstavnik sindikata zaposlenih u javnoj upravi Zoran Savić izjavio je da je predlog zakona vraćen na doradu, znatno popravljen u interesu zaposlenih i da daje mogućnosti regresa i toplog obroka, a da minuli rad ostaje kao i dosad, čak i bolje formulisan.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Udovički: Zakon o platama u Skupštini do kraja naredne nedelje

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Feb.2016

Poslodavci i sindikati dogovorili su se danas, na sednici Socijalo-ekonomskog saveta, oko nove verzije nacrta zakona o platama zaposlenih u javnoj upravi, a taj zakon bi u skupštinsku proceduru trebalo da uđe do kraja naredne nedelje, kazala je Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički...Ona...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.