Postignut dogovor: Brazil će sarađivati sa Kinom

Izvor: B92, 14.Apr.2023, 17:45

Postignut dogovor: Brazil će sarađivati sa Kinom

Kina i Brazil su se složili danas da naprave radnu grupu koja će otvoriti put ka saradnji u oblasti poluprovodnika.

Dogovor je postignut u vreme kada južnoamerička država jača odnose sa Pekingom na polju tehnologije.

Brazilski predsednik Luiz Inasio Lula da Silva susreo se sa kineskim kolegom Si Đinpingom nakon što su njihove vlade potpisale 15 sporazuma, među kojima je i izgradnja šestog satelita koji će pratiti oblast oko reke Amazon kao i razvoj tehnologija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za 5G telekomunikacije, interneta i sajber bezbednosti.

Savetnik Lule za spoljnu politiku Selso Amorim rekao je da Brazil neće staviti veto na instalacije kineskih poluprovodnika u fabrici u Brazilu, kao i da je zainteresovan za razvijanje raznih tehnologija sa Kinom.

Lula je u četvrtak posetio istraživački centar Huavejija u Šangaju, gde je obavešten o radu kineskog tehnološkog giganta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.