Pošte spremne za gužve oko akcija

Izvor: B92, 26.Avg.2010, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pošte spremne za gužve oko akcija

Beograd -- Pošta tvrdi da je spremna za najveću trgovinu akcijama u Srbiji. Dvadeset miliona akcija NIS-a od ponedeljka na tržištu.

Kada su se akcije NIS-a upisivale, dnevno je i do 130 000 ljudi bilo pred šalterima pošta. Očekuje se da će biti manje gužve kada bude počela prodaja. A u Pošti kažu da je sve spremno.

Za nekoliko dana Srbiju očekuje najveća trgovina akcijama koja se ikada dogodila. 4,8 miliona građana može da ponudi preko 20 miliona akcija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na prodaju.

Glavni posao poveren je Pošti. Generalni direktor javnog preduzeća PTT Srbija Goran Ćirić kaže da je svih hiljadu tri stotine objekata Pošte spremno, kao i da je testiran informacioni sistem koji može da obradi oko 100 000 transakcija na dan.

"Odvojili smo šaltere, biće vidno obeleženi, naši radnici su obučeni za taj posao. Završeni su informacioni sistemi koji je dovoljno pojednostavljen i dovoljno korisnički orijentisan da to bude na najefikasniji i najkraći mogući način obrađeno”, poručuje Ćirić.

Opširnije o ovoj temi čitajte na našoj stranici Biz.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.