Pošte Srbije bolje posluju

Izvor: Glas javnosti, 09.Jun.2011, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pošte Srbije bolje posluju

BEOGRAD - Pošta Srbije je u prvom kvartalu ove godine povećala prihode za 7,5 odsto u odnosu na planirano, a isto toliko su smanjeni i rashodi zahvaljujući implementaciji softverskih rešenja kompanije SAP, rekao je juče direktor Pošte Goran Ćirić.

''Centralizovanim kontrolisanjem rashoda i prihoda, kroz punu implementaciju SAP rešenja, ali i korišćenjem postojećih aplikativnih rešenja i kapaciteta, dolazimo do rezultata koji su još bolji od onoga što smo imali prošle godine'', >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << kazao je Ćirić na konferenciji "Adriatik Pablik Sektor".

On je dodao da se na taj način kontroliše jedan distribuirani sistem gde troškovi nastaju u velikom broju radnih jedinica širom Srbije.

''SAP je Pošti, pored definisanja svih mesta nastanka troškova i prihoda, omogućio i nadgradnju sistema uspešnim uvođenjem metodologije obračuna troškova'', objasnio je Ćirić.

Direktor kompanije SAP Vladimir Popović je istakao da je korišćenjem rešenja ove kompanije omogućeno upravljanje i uvid u resurse, što je doprinelo boljem pozicioniranju Pošte u Srbiji, Osim u Pošti, implementacija ovakvih projekata u javnom sektoru i državNoj upravi omoguhavaju bolje upravljanje resursima i novcem svih poreskih obveznika, zaključio je Popović.

Zamenik direktora Pošte Miloš Miščević je kazao da se budući planovi Pošte odnose na rekonstrukciju i korporatizaciju, povećanje interne efikasnosti, razvoj osnovne delatnosti i povećanje profitabilnosti.

''SAP je naterao sve nivoe, sve učesnike u proizvodnim procesima da rade i da zavise jedni od drugihžž, kazao je Miščević i dodao da žžne može da se uradi nijedna stvar, bilo iz domena finansija, popisa, praćenja troškova, a da nije uvezana sa mnogo toga iznad i ispod sebežž.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.