Postavljen prvi metar asfalta na auto-putu

Izvor: B92, 06.Sep.2019, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Postavljen prvi metar asfalta na auto-putu

Podgorica -- Postavljeni su prvi metri asfalta na prioritetnoj dionici auto-puta Smokovac-Mateševo, četiri godine nakon početka gradnje infrastrukturnog projekta veka.

Podsećamo, prioritetna deonica auto-puta duga je 41 kilometar, a kompletan posao bi trebalo da bude završen do kraja septembra naredne godine.

U pitanju je ujedno i najzahtjevnija deonica, jer se autoput, sa 63 metra nadmorske visine kod Smokovca, penje na više od 1.100 metara, prenosi RTCG.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Najveći objekat na deonici je most Moračica. Simbol auto puta Bar-Boljare, most Moračica, uskoro će biti spojen.

Ostala su četiri centralna segmenta u rasponu po dva metra kako bi most dobio konačnu konstrukciju. Nakon toga uslediće zanatski radovi i postavljanje vetrobrana. Očekuje se da će Moračica biti spojena tokom ovog meseca.

Podsećamo, Crna Gora je jedina bivša jugoslovenska republika koja nema ni jedan metar auto-puta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.